Съветът на директорите на БФБ взе решение на свое заседание днес да премести емисията акции на Shelly Group от сегмент Premium на EuroBridge, с което дружеството ще започне да се търгува на пазар XETRA – един от двата основни пазара на Deutsche Börse.

Shelly е първата българска компания, специализирана в разработването на IoT хардуер и софтуер, в частност решения за автоматизация на дома.

Българска фондова борса създаде новия сегмент в съвместно сътрудничество с Deutsche Börse, чрез който дружествата, които проявяват интерес, могат да бъдат листнати и да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия, възползвайки се от достъпа до глобални инвеститори.

Сегментът беше официално представен по време на първия Investor Day в София на 11 април 2024 г.

„EuroBridge e своеобразна „бърза писта“ за компаниите, които искат да бъдат търгувани на българския и германския пазар. Все повече български компании ще имат възможността да търсят по-голям капитал. Най-новият сегмент за двойно листване EuroBridge ще отвори врати към глобални инвеститори за големите български дружества“, обяви изп.дир. на БФБ доц. д-р Маню Моравенов.

*Публикацията не представлява инвестиционен съвет за покупко-продажба на ценни книжа, и не е препоръка или инвестиционна консултация.