Фредерик Арно е назначен за главен изпълнителен директор на LVMH Watches - новосъздадена позиция, която контролира Hublot, Tag Heuer и Zenith.

Според изявление, публикувано от луксозния конгломерат, този ход има за цел да стимулира стабилен и устойчив растеж на часовникарските къщи, като същевременно затвърди позицията на LVMH в индустрията.

Арно е пряко подчинен на Стефан Бианки, главен изпълнителен директор на подразделението за часовници и бижута на LVMH, уточнява CEOworld.

Това назначение бележи значително разширяване на отговорностите на Арно.

29-годишният наследник на собственика на бизнес империята - Бернар Арно, се присъедини към Tag Heuer през 2017 г. и се издигна до ролята на главен изпълнителен директор през 2020 г.

Новите милиардери: Наследниците на най-богатите притежават $5,2 трилионаНовите милиардери от тази година са натрупали повече богатство чрез наследство, отколкото чрез предприемачество

По време на своя мандат в Tag Heuer Арно реализира смели стратегии, включително създаване на дългосрочно партньорство с Porsche, рационализиране на каналите за дистрибуция, повишаване на позиционирането на марката чрез въвеждане на продукти от висок клас, включване на лабораторно отгледани диаманти в часовниците.

Тези усилия доведоха до положителни резултати, като продажбите на Tag Heuer се оценяват на 729 млн. швейцарски франка (784 млн. евро) през 2022 г., в сравнение с 682 млн. швейцарски франка (733 млн. евро) през 2021 г., според оценките на Morgan Stanley.

В интервю за Vogue Business миналата година Арно посочи, че Tag Heuer е на път да се присъедини към ексклузивния клуб на часовникарските марки на стойност над 1 млрд. евро.

Като част от преструктурирането на ръководството на подразделението Жулиен Торнар, главен изпълнителен директор на Zenith от 2017 г. насам, сега ще изпълнява функциите на главен изпълнителен директор на Tag Heuer, а Беноа де Клерк, преди това главен търговски директор на Panerai в Richemont, ще поеме поста главен изпълнителен директор на Zenith. Торнар, Де Клерк и Рикардо Гуадалупе, главен изпълнителен директор на Hublot, ще бъдат пряко подчинени на Арно.

Антоан Арно се оттегля от управлението на Berluti, част от LVMHНовината породи спекулации за следващата роля на Арно-син в империята за луксозни стоки

Ролите на членовете на семейство Арно в конгломерата LVMH се промениха през последните години: През януари 2023 г. дъщерята Делфин Арно пое ролята на председател и главен изпълнителен директор на Christian Dior Couture.

От 2018 г. Антоан Арно ръководи комуникациите и екологичните инициативи на групата. От декември 2022 г. той изпълнява и длъжността главен изпълнителен директор на семейния холдинг Christian Dior SE. Въпреки че се оттегля от поста главен изпълнителен директор на Berluti, той остава председател и заема същата позиция в Loro Piana.

Тримата по-малки синове се концентрират върху лукса и диамантите: Александър Арно управлява продуктите и комуникациите в Tiffany & Co, а Жан Арно е директор по продажбите на часовниците в Louis Vuitton.